Horend Goed oordopjes om mee te slapen zijn met de hand op maat gemaakte oordopjes van een zacht siliconen materiaal. Daar zitten natuurlijk heel veel voordelen aan! Ze zijn vaak binnen 1 werkdag klaar en zijn vriendelijk in prijs.

Hoe werkt het?

We maken een afdruk van de gehoorgangen met een transparant afdrukmateriaal. Het afdrukmateriaal moet ongeveer 5 minuten uitharden. Die afdruk halen we uit het oor en laten we verder uitharden. Na een paar uur kunnen we de mallen van je oren bewerken tot een persoonlijke slaapdop.

Bij het bewerken van een afdruk tot slaapdop komt wat tijd (en stof) kijken. We bewerken de slaapdop zodat het minimaal uit je oor steekt en hollen het een beetje uit waar we kunnen zodat ze lichter worden en lekkerder liggen. Het materiaal mag echter niet te dun worden. Na het slijpen lakken we de oordopjes 2 keer, zodat alle kiertjes en putjes gevuld worden. Dit voorkomt bacteriƫn in je oordopjes en zo kan je ze goed schoonhouden.

Oordopjes om mee te slapen van Horend Goed

Onze oordopjes op maat hebben twee grote voordelen: ze zijn snel klaar en vriendelijk van prijs. Ten opzichte van een universele set zonder filter is de dempingswaarde vrijwel gelijk. Ze zitten daarentegen wel even prettiger omdat ze op maat zijn. Uithalen kan iets lastiger zijn omdat er geen aanpakje aan zit.

Nadeel ten opzichte van slaapdopjes van Comfoor of Audiform is dat de afwerking minder mooi is. Het materiaal blijft dikker, waardoor de slaapdopjes als je er op ligt meer aanwezig zijn. De dempingswaarde is wel hetzelfde.